Eén van de twee halve finales van de nationale Jeugdclubcompetitie D (t/m) 12 jaar werd op 30 september in Leiden gespeeld.
 Van de zestien deelnemende teams plaatsen de zes hoogst geeindigden zich voor de finale op 9 december, die ook in Leiden plaats zal vinden.
Alle uitslagen en standen zijn te vinden op  Netstand 4 - KNSB

De Leidse Schaakbond was vertegenwoordigd door Op Eigen Wieken1&2 en Voorschoten1. Zie de foto's hieronder.
OEW 1 met Sabin, Lev, Dhruv, Casper; OEW2 met Aren, Eben, Jack, en Sam. Voorschoten met Ruben, Evan, Burak en Sascha.
De coaches Erick en Marcus waren de gehele dag aanwezig om steun te verlenen en de volgende ronde voor te bereiden.
 

OEW1 bevond zich vanaf de eerste ronde behoorlijk in de top en de finale leek in zicht, ook toen de twee wedstrijden tegen de koplopers ESV en VAS nipt met 1,5-2,5 verloren gingen. Er had in deze wedstrijden zeker meer in gezeten, maar ja, dat zeggen de andere teams misschien ook. Het valt niet mee je een hele dag te concentreren.
Ondertussen speelde Voorschoten een iets te wisselvallig toernooi, met drie overwinningen en drie forse nederlagen, tegen hogere teams. Zo werd een gedeeld 8e-10e plaats bereikt, met 11,5 matchpunten.
Maar in de laatste ronde moest er een dubbele broederstrijd gestreden worden: OEW1 - OEW2 en daarin ook nog Casper tegen Sam. OEW was ondertussen opgeklommen naar een gedeelde 7e plaats, terwijl OEW was afgezakt naar net boven die belangrijke 6e plaats. Alles was nog mogelijk. Sam won en gezien de stand op de borden hing een verrassing in de lucht, maar toen wist Lev een verrassende poging van Jack om een vrijpion te gelde te maken toch netjes te pareren door koelbloedig te manoevreren met de loper. het ging precies goed. Toen brak het verzet van OEW2 en werd het uiteindelijk 3-1. Zo plaatste OEW1 zich met een 4e plaats voor de finale op 9 december, en zakte OEW2 terug naar de 11e plaats met 11,5 matchpunten. 
Aren en Sabin scoorden beide een fraaie 4,5 punt uit 6.
--/--