Otto Zoet D-Kampioen, Jet de Zoeten Meisjes D-Kampioen.

Otto Zoet van S.V. Voorschoten is D-Kampioen van de Leidse Schaakbond geworden. Hij was met 8 uit 9 de sterkste. Jet de Zoeten, ook van S.V. Voorschoten, was het sterkste meisje. Er waren bij de D dit jaar 4 plaatsen voor het NK-D en die zijn dus voor Otto, Matthijs, Lorin en Tristan. NK-plaats meisje is voor Jet de Zoeten. De barrage in de D voor de 2e NK-plaats meisjes gaat woensdag 21 gespeeld worden tussen Linde Vleming, Nora Yeh en Katja Venema.

Lees meer...

Stefan Vleming B-Kampioen LeiSB

Stefan Vleming heeft de driekamp om het jeugdkampioenschap van de LeiSB in de B categorie gewonnen.
Ranking and Games after round 3 of PK B LeiSB 2018
No. PNo. Name             R1  R2  R3  CB Score
----------------------------------------------------------------------------
 1.  1 Stefan Vleming         -  2w1  3b1  0 2.0
 2.  3 Lucas Sch├Ądler        2b1   -  1w0  0 1.0
 3.  2 Bas Langendoen        3w0  1b0   -  0 0.0

Luke Schoonenwolf wint LeiSB PK E 2017

Op zaterdag 11 november hebben 22 kinderen in de leeftijd tot en met tien jaar gestreden om de bekers, maar uiteraard ook om de tickets voor het NK E dat weer tijdens het paasweekend in Waalwijk gehouden wordt. Daar waar de B-groep uit de startblokken vloog en bij alle partijen binnen enkele minuten een winnaar kon worden aangewezen in de eerste ronde, werd er in de A-groep tot de laatste minuut op enkele borden om dat eerste punt gestreden.

Lees meer...

LeiSB doet het goed op het Hutton Toernooi

De LeiSB heeft alle reden om trots te zijn op haar jeugd. Met 20 spelers in 5 teams waren we goed vertegenwoordigd in het 59e Hutton toernooi, dat plaats vond op zaterdag 14 oktober in Rotterdam. In dit toernooi spelen de vertegenwoordigde teams van 7 regionale bonden (een 8e bond had alleen een E-team) tegen elkaar in rapid partijen van 15min+10s. 
 
De LeiSB deed mee in alle leeftijdscategorien (A t/m E): onze 20 spelers kwamen van 8 verenigingen. Deelnemers, jeugdbegeleiders en ouders kijken terug op een uitstekende schaakdag.

Lorentzschool regionaal schaakkampioen

Op woensdag 29 maart jl. werd in Kindcentrum De Brink aan de Kastanjelaan de finale van het regionaal kampioenschap schoolschaak voor basisscholen georganiseerd. Acht schoolteams hadden zich via voorwedstrijden weten te plaatsen voor deze eindronde.
Het schaakteam van de Lorentzschool uit Leiden toonde zich in de finale de sterkste en legde beslag op de regionale titel. De Hobbitburcht uit Alphen aan de Rijn eindigde als tweede, de Anne Frankschool uit Leiden als derde en De Vink uit Voorschoten als vierde. Deze vier scholen mogen de Leidse Schaakbond gaan vertegenwoordigen op de landelijke kampioenschappen.

Lees meer...

SV Voorschoten kampioen JCC E

Het E-team van SV Voorschoten heeft op zaterdag 25 maart de Jeugd Club Competitie (JCC) van de LSB gewonnen. Na een spannende strijd werd in de laatste en beslissende ronde ASC uit Alphen a/d Rijn met 4-0 verslagen. Het team van Op Eigen Wieken werd derde met 5 matchpunten. Opmerkelijk is dat 3 van deze 5 punten tegen Voorschoten 1 werden behaald. Dat bleken de enige verliespunten van de nieuwe kampioen. SV Leiderdorp werd in de dubbelrondige vierkamp laatste, maar behaalde toch 4 matchpunten.

Lees meer...

Finalisten LeiSB Schoolschaakkampioenschap bekend

Op 15 maart werd in School Kastanjelaan, gevestigd in Kindcentrum De Brink, de halve finale van het regionale schoolschaakkampioenschap georganiseerd. Voor deze halve finale hadden zich 24 schoolteams geplaatst die afkomstig waren uit het gehele gebied van de Leidse Schaakbond. Acht scholen wisten zich te plaatsen voor de finale van 29 maart.

Lees meer...

Alisha Warnaar LeiSB-C Kampioen

Alisha Warnaar is LeiSB-C kampioen geworden. In het toernooi haalde zij net als Chi Yun Cchung 5 punten. Een barage moest uitsluitsel gheven over wie zich kampioen mocht noemen.

Lees meer...