Zaterdag 3 oktober, de halve finales van de NKE-teams in Papendrecht. De LeiSB vertegenwoordigd door OEW, Voorschoten en LSG. Alle uitslagen en standen zijn te vinden op https://knsb.netstand.nl/scores/index/23.  In .....

Op zaterdag 26 september streden de D-teams van LSG en OEW om én de kampioenstitel van de LeiSB én recht op deelname aan de halve finale van de nationale jeugdclubcompetitie. Het was vanwege de speciale corona omstandigheden een bescheiden toernooi, maar wel uitermate spannend tot op het laatste moment.

Op zaterdag 19 september organiseerde SV Voorschoten in basisschool De Vink het JCC-E.

Na het NK Schoolschaak BO Online zijn de afgelopen twee weken het kwalificatietoernooi en de finale gespeeld van het NK Schoolschaak Online 345, voor kinderen uit de groepen 3,4 en 5. De finale vond onder tropische omstandigheden plaats op vrijdagmiddag 26 juni.
Het Montessori-team bestond uit de volgende schakers (zittend op het bankje):

Nils Kruizinga (OEW), Pieter van der Salm (schoolschaker), Elyas Nyoto (LSG), Sam Moeri, Casper Moeri & Erik Kun (OEW, de laatste staat niet op de foto). (Staand de oudere Montessori-schakers Tobias Persson (LSG), Siebe Jan van der Salm (schoolschaker) en Jonathan Vijver (OEW)).

Op 11 maart hadden de schakers van de Montessorischool Oegstgeest succes, toen ze zich plaatsten voor de - daarna door de Corona-maatregelen afgelaste - finale van het basisschoolschaken van de Leidse Schaakbond. Toen werd er voor het laatst in het echt - met bord en stukken - gespeeld. De afgelopen weken hebben opnieuw een aantal Montessori-schakers succes gehad tijdens het NK Schoolschaak Basis Onderwijs Online 2020 van de (landelijke) Schaakbond. Dit toernooi was voor alle leeftijdsgroepen van het basisonderwijs. De schakers worden op de Montessorischool getraind door jeugdleiders Rob Uittenbogaard en Henk van der Scheer van het Leidsch Schaakgenootschap (LSG)).

In deze zware Corona tijden is er alle reden om lichtpuntjes te verspreiden, en die zijn er gelukkig vele. Zoals de prestaties van ons allen bekende LeiSB jeugdspelers in de NK-Online. 

Ronsduit spannend was het PK-D dat SV Leiderdorp op 7, 8 en 15 december organiseerde op verzoek van de LeiSB. De 20 deelnemers speelden 9 ronden zwitsers met een tempo van 40min+10s per zet vanaf het begin van de partij.

30 (!) deelenmers telde de LeiSB afvaardiging naar het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap, 5-10 augustus in Borne. Jonathan Vijer kampioen!