Het NK-Evan 2023 vond plaats op 7 en 8 april bij Boerke Mutsaers in Tilburg. De LeiSB was vertegenwoordigd door Anne Barbier, Aren Magaryan, Dhruv Kumar en Ꞔinar Ergincan

Aren, Dhruv, Ꞔinar, Anne

In de categorie Ealgemeen waren er 42 deelnemers, in de categrorie Emeisjes 18 deelnemers. Negen ronden Zwitsres met een speeltempo was 25min+10s.

Aren wist een fraaie 7e plaats te bemachtigen. Dhruv viel net buiten de prijzen met een 12e plaats en ook Ꞔinar eindigde in de bovenste helft met een 21e plaats. Allen haalden een TPR boven hun nationale rating. Anne moest bij de Emeisjes genoegen nemen met een plaats in de achterhoede, maar ook zij verbeterde haar rating.

Voor het NKE 2023 moet je geboren zijn in 2013 of later. Met twee spelers uit 2015 en twee uit 2014, kijken we uit naar het volgende jaar waarvoor ze zich weer kunnen kwalificeren. Het NKE is sterk bezet: de twee beste spelers hadden een rating van 1700+ en een rating boven de 1000 is geen uitzondering.. 

Alle uitslagen staan op de toernooi site: NK E persoonlijk 2023 (nbsb.org)
Op de jeugdsite van LSG staat een uitgebreid verslag, wel beetje toegespits op de LSG vertegenwoordiger. Boerke Mutsaers gastheer NK E – LSG jeugd (lsg-leiden.nl)

-
-/--