Het PK-D vond plaats op 22, 28 en 29 januari 2023 Op de website van SV Leiderdorp is zijn alle uitslagen en standen van het toernooi te vinden:
https://www.svleiderdorp.nl/index.php/svle/pkd2023

Na de eerste twee dagen was er een klein groepje koplopers ontstaan, die de eerste drie plekken bezet hielden. Dat waren Achyuth, Evan en Burak met respectievelijk 5½, 5 en  4½ punten. Bij de meisje heerste Emma soeverein. In de 7e ronde stond de topper Achyuth-Sabin op het programma. Sabin was het toernooi slecht begonnen maar daar was in deze partij niets van te merken. Een kwaliteit voorsprong werd in een ingewikkeld eindspel keurig verzilverd. Daarmee was bij ingang van de 8e ronde de kopgroep opeens zes mensen groot!
De 8e ronde verliep volgens "verwachting" waardoor de stand weer wat overzichtelijker werd maar nog steeds waren er 4-5 kanshebbers op de 2e en 3e plaats, die recht geven op deelname aan het NK. Een spannende laatste ronde dus, met als belangrijkste partij Sabin-Burak. En weer won Sabin, in een lange spannende partij werd de tijdnood Burak te machtig en viel de vlag. Daardoor werd Sabin derde en dat was wat zuur voor Burak om, nadat hij het hele toernooi in de top-3 meegedraaid had, toch net niet in de prijzen was gevallen. Een mooi herstel van Sabin na een aarzelend begin. Achyuth werd met een fraaie score van 7½ kampioen, Evan bleef met 7 punten in zijn kielzog..

Bij de meisjes was Emma onbereikbaar geworden voor de rest.Laura maakte een zeer verdienstelijk debuut in het PK.

Zowel bij de categorie Algemeen als de categorie Meisjes plaatsen de eerste drie zich rechtstreeks voor het NK.

Met dank aan de wedstrijdleider Lo van Osch en de zaalleiders Clemens van Soest en Jeroen Nouwens

De eindstanden:
  • Algemeen 1. Achyuth Aravindhan (7½), 2. Evan Los (7), 3. Sabin Teianu (6½)
  • Meisjes 1. Emma Barbier (4½), 2. Mara Madularea (3), 3. Laura Prins (2½)
De fotos van de prijswinnaars:
 
Mara, Emma, Laura, Evan, Achyuth, Sabin en wedstrijdleider Lo--/--