Het PK voor de leeftijdscategorieen A (t/m 18 jaar) en B (t/m 16 jaar) werd gehouden als onderdeel van het algemene PK van de LeiSB. De jeugd speelt daarin volledig meeen de eindstand daarin bepaalt de uitslag van het PK A en Pk .  Er werd gespeeld op 7 mandagavonden, vanaf 15 mei tot 5 juli 2022. Het speeltempo was 75min+30s.

Aan het toernooi deden 6 jeugdspelers mee, 3 in de A-categorie en 3 in de B-categorie. Eén jeugdspelers was geplaatst in de hoogste groep van 18 spelers, de andere vijf speelden in de tweede groep van 42 spelers.

Categorie t/m 18 jaar.
Arthur Maters was de duidelijke winnaar in de oudste leeftijdsgroep en kroonde zich als jeugdkampioen van de LeiSB.Hij speelde in de 1e groep, veroverde daar een 10e plaats en scoorde een TPR van 2208. Daarin moesten Akil Pancharajah en Ywein Veldhuyzen met respectievelijk een 25e en 27e plaats in de tweede groep hun meerdere erkennen.

Categorie t/m 16 jaar.
Abisan Pancharaja was ongenaakbaar met een score van 6 uit 7, waarmee hij de tweede groep winnend afsloot. Jonathan Vijver bleef tot de laatste roinde in het voetspoor van Abisan (eerder speelden ze al remise), maar de laatste ronde was hem niet voldoende goed gezind. Daarmee werd hij 2e in het klassement van deze leeftijdscategorie. Lev Rudman, met 10 jaar de benjamin van het gezelschap en dit voorjaar vanuit Oekraine in Nederland aangekomen, behaalde de 3e plaats in het jeugdklassement (36e in het algemeen klassement).

Alle uitslagen zijn te vinden op
www.philidor.nl.

--/--
.