Het NK FGH (nationale Pupillendag) vond plaats op 25 juni 2022 in Spijkenisse. De LeiSB was goed vertegenwoordigd door 11 spelers:1 meisje en 10 jongens.
  • F (t/m 9 jaar): Matthan van Delden, Jens Ijland, Sybren Snip, Oliwier Woszczak, Elya Mimoun Crowe
  • G (t/m 8 jaar): Dhruv Kumar, Casper Moeri, Eben Kharistan, Ilja Verbaken
  • H (t/m 7 jaar): Çinar Ergincan, David Marijt
In alle categorieen werden 7 ronden gespeeld met een speeltempo van 15min+10s per zet vanaf de eerste zet.

De vertegenwoordigers van de LeiSB deden het goed, maar misten helaas net de kopposities. Soms waren ze er heel dicht bij! Een goede ervaring voor de jonge enthousiastelingen, volgend jaar slaan ze toe!

Bij de H-categorie werd Çinar heel mooi gedeeld 3e tot 5e, op weerstandspunten werd hij als 4e geklassificeerd. David eindigde op plaats 17 in de middenmoot, mooi met een TPR van +150 punten.

Bij de G-categorie bereikten Casper en Dhruv de gedeelde 4e t/m 7e plaats. Op weerstandspunten kwalificeerde Casper zich als 4e en Dhruv als 7e. Ook Ilja (12e) en Eben (17e), beide met 4 punten, plaatsten zich ruim in de bovenste helft.

Bij de F-categorie was met name Matthan goed op dreef, met een start van 3 uit 3 en 4 uit 5. Maar in de laatste twee rondes moest hij tegen de twee koplopers, en die bleken te sterk. Het zette Matthan terug naar de 13e plaats. Ook Jack behaalde 4 punten en werd op weerstandspunten 21e, mooi in de bovenste helft van de 45 deelnemers. Sybren eindigde als 36e. Oliwier en Jens werden gebroederlijk 39e en 40e met 2 punten..Elya was onze enige meisje. Van de 11 deelnemende meisjes veroverde zij de 7e plaats.

Details van het toernooi zijn te vinden op de toernooisite: Nationale Pupillendag 2022 - Spijkenisse

--/--