Tilburg 15 en 16 april. Sarah, Matthan, Evan, Casper, Burak en Dhruv bestormen het NK-E. Dat hebben hun tegenstanders geweten. Fraaie prestaties, hoge klasseringen, verbeteringen van TPR. Dank aan de spelers, ouders en trainers. Daar kan geen andere bond tegenop. Alle partijen waren te volgen op de toernooi site, wat een service in het gezellige Boerke Mutsaers in Tilburg. Een samenvatting hieronder, alle details en partijen op NK E persoonlijk 2022 (nbsb.org).


Sarah kreeg onmiddelijk de twee latere nummers 1 en 2 tegen zich en die waren te sterk. Maar toen ging Sarah los, en met een score van 6 uit de volgende 7 partijen bereikte ze de DERDE, ja de derde, plaats, slechts een halfje achter nummer twee.

Voor Burak duurde het toernooi net te lang. Hij begon fraai met 4 uit 5, maar op de tweede dag wilde het niet zo vlotten en verloor hij zijn partijen. Niettemin een mooie 24e plaats, met  een TPR ruim 100 punten boven zijn rating. 

En dan was daar Matthan. Enthousiast en wilskrachtig huppelde de negenjarige naar zijn partijen en scoorde op beide dagen 3 punten, waarme hij de 9e plaats opeiste in een veld van 45 spelers. Een TPR van 1146! En volgend jaar weer E.

Evan, Casper en Dhruv werden gebroederlijk 17-19e met een score van 5 uit 9. Die score begon al bij de 12e plaats. Allen speelden een regelmatig mooi toernooi en verbeterden hun TPR of hielden de al hoge rating vast (Dhruv). Maar die mag als de benjamin van het stel, ook de komende twee jaren nog mee doen met de E-ers. En hij leverde een fraai stikmat af in de laatste ronde.

---/--