Op zaterdag 9 april organiseerde OEW het Persoonlijk Kampioenschap van de LeiSB in de leeftijdscategorieen F (t/m 9 jaar), G (t/m 8 jaar) en H (t/m 7 jaar). In totaal deden er 19 kinderen mee, waarvan slechts 1 meisje. In 2018, 2019 en 2021 (online), waren dat er respectievelijk 28, 28, en 19, waarvan  3, 5 en 2 meisjes.

Er werd deze zaterdag hard gestreden, want maar liefst zeven plaatsingen werden beslist na barrages. Dat betekende voor de betreffende spelers een lange dag want de barrages werden nog dezelfde middag gespeeld.In de F-groep was Matthan van Delden ongenaakbaar, hij won al zijn partijen en werd kampioen. Jens volgde goed, maar Sybren, Jack en Oliwier konden het onderling niet eens worden. Omdat er nog twee plaatsen te verdienen waren, moesten zij een barrage spelen. Sybren won beide partijen en Jack won van Oliwier. Dat betekent dat Matthan, Jens, Sybren en Jack zich plaatsen voor het NK-F, dat op 25 juni in Spijkenisse gespeeld wordt. Elya zal als beste meisje daar de kleuren van de LeiSB verdedigen.


In de G-groep waren er vier deelnemrs, die een dubbelrondige vierkamp speelden. Daarin gaven Dhruv en Casper elkaar geen duimbreed toe. In de barrage had Dhruv zijn zenuwen goed in bedwang en won beide partijen. Hij werd tot kampioen gekroond. Ook Eben en Ilja speelden een barage en daar wist Eben beide partijen te winnen. Dhruv, Casper, Eben en Ilja zijn alle vier geplaatst voor het NK-G, te spelen op 25 juni in Spijkenisse.
 

In de H-groep was Cinar een klasse apart, maar ook David deed van zich spreken. Cinar werd kampioen en plaatst zich voor het NK-H van 25 juni.


--/--