Zondag 10 oktober 2021. De organisatie van het JCC-D is de vertrouwde handen van OEW. gespeeld wordt in het ruime Huis van de Buurt Op Eigen Wieken. Vier teams spelen er voor 1 plaats in de halve finales van het NK.

Er wordt hard gestreden: van de 24 partijen eindigt er maar 1 partij in remise. 

In de eerste ronde laten Voorschoten 1 en OEW direct zien dat er met hen niet te spotten valt: ze winnen beide met 4-0 van respectievelijk Voorschoten 2 en Leiderdorp.

In de tweede ronde is Leiderdorp echter extra gemotiveerd en is Voorschoten misschien te vroeg al vast op zijn lauweren gaan rusten? Nou nee hoor, Leiderdorp is ook heel sterk!  Dat leidt tot een uitslag van 2-2.  Ondertussen wint OEW gedecideerd met 4-0 van Voorschoten 2, dat gehandicapt iss omdat één speler die middag op het laatste moment verstek moet laten gaan door een ongelukje. En met 3 spelers tegen 4 wordt het wel lastig.

Dat leidt wat de eerste plaats betreft tot een spannende slotronde met de strijd tussen OEW en Voorschoten. OEW heeft een matchpunt meer en een voorspong in bordpunten: Voorschoten moet dus winnen want matchpunten zijn in eerste instantie beslissend. En dat gebeurt: Voorschoten 2,5 tegen OEW 1,5. Ondertussen verslaat Leiderdorp Voorschoten2 met 3-1.

Voorschoten gaat naar de halve finale. Dat OEW meer bordpunten verovert dan Voorschoten is even een schrale troost. Maar omdat die halve finale op 13 november in Leiden in het Denksportcentrum wordt gehouden, is er goede hoop dat OEW als reserve team toch nog mee mag doen.

Opstellingen:
Voorschoten1: Thomas Dijkhuijsen, Evan Los, Emma Barbier, Sascha Bovenkerk
OEW: Jonathan Vijver, Dhruv Kumar, Casper Moeri, Zeteo Kharistan
Leiderdorp: Benjamin Koster, Suze Venema, Navin Ravendran, Guido Meskers
Voorschoten2: Ruben van Borren, Merijn Brinksma, Sarah Barbier

Kruistabel van uitslagen: 
Team 1 2 3 4 MP BP Plaats
Voorschoten 1 X 2,5 2 4 5 8,5 1
OEW 1,5 X 4 4 4 9,5 2
Leiderdorp 2 0 X 3 3 5 3
Voorschoten 2 0 0 1 X 0 1 4

Hieronder achtereenvolgens de teams van Voorschoten 1 met wedstrijdleider Walther Warnaar, OEW, Leiderdorp en Voorschoten2.

Voorschoten 1, JCC-D 2021


Op Eigen Wieken, JCC-D 2021


Leiderdorp, JCC-D 2021


Voorschoten 2, JCC-D 2021