Zaterdag 18 september 2021 in Lisse, in een prachtige schaakzaal van De Zwarte Pion.
Al in de tweede ronde spelen de twee (achteraf) sterkste teams (LSG en Voorschoten 1) tegen elkaar en die wedstrijd weet LSG met 3-1 te winnen. Daarmee nemen ze de leiding oin de competitie, en die staan ze niet meer af: 10 matchpunten uit 5 wedstrijden en 17,5 bordpunten uit een maximum van 20. Dat is wel een duidelijke kampioen. Benjamin aan bord drie scoorde 5 uit 5, en Elyas aan het eerste bord 4,5 uit 5!

Voorschoten1 volgt goed, wint verder alle wedstrijden, scoort tegen de andere teams slechts een half boirdpuntje minder dan LSG, maar ja, die is niet meer in te halen. Een verdiende tweede plaats.

De Zwarte Pion zet tegen de kampioen LSG een puike prestatie neer (1,5-2,5), dat is een klein verlies met meer bordpunten dan enig ander team. Maar Voorschoten1 dendert met 4-0 zonder mededogen over het gast-team heen. Omdat ook OEW1 een wedstrijd wint, moet de wedstrijd tussen DZP en OEW in de laatste ronde beslissen, welk team als derde mee gaat naar de halve finales. DZP heeft genoeg aan een gelijkspel en ook een kleine nederlaag.is net voldoende.  De spanning zat er goed in tijdens die laatste wedstrijd, het kon alle kanten op, verloren stellingen werden weer omgezet in gewonnen stellingen, maar uiteindelijk werd het punt gedeeld: 2-2.

Voorschoten 2, OEW1 en 2 zijn nog jonge teams in opbouw, volgend jaar spelen ze mee in de top!

Zo gaan LSG, Voorschoten en De Zwarte Pion ons op 2 oktober vertegenwoordigen in de halve finales van het Nederlandse kamipoenschap.

Spelers
LSG: Elyas Nyoto, Christiaan van Beek, Benjamin van Haastert, Cinar Ergincan
Voorschoten 1: Evan Los, Emma Barbier,, Sascha Bovenkerk, Wiebe Zoet
Voorschoten 2: Ruben van Borren, Sarah Barbier, Mara Madularea, Jens Niersman, Fedor Kobiakov
De Zwarte Pion: Matthan van Delden, Jurgen van Delden, Quint Deurloo, Julian den Breejen
OEW 1 Dhruv Kumar, Casper Moeri, Erik Kun, Sam Moeri 
OEW 2 Nils Kruizinga, Sybren Snip, Jan Dullemeijer, Oliwier Woszczak
Achtereenvolgend het winnende team van LSG, dan Voorschoten1, De Zwarte Pion en een kijkje in de speelzaal met het teams van OEW1 en 2.