Het NK ABC (A t/m 18 jr, B t/m 16 jr, C t/m 14 jr) werd alsnog fysiek gespeeld, van 1-7 augustus 2021 in Almelo. Er waren 6 deelnemers uit de LeiSB: Cato de Zoeten, David Sonneveld, Katja Venema, Timo Yeh, Nora Yeh en Abisan Pancharajah. In mei vond er al eens een online versie van dit toernooi plaats.

Cato de Zoeten stijgt altijd tot grote hoogte in de NK's. In 2019 werd ze meisjeskampioen t/m 16 jaar, in mei van dit jaar werd ze online meisjeskampioen t/m 18 jaar en nu zegevierde ze ook in de analoge editie en sleepte met een score van 5,5 uit 7 de titel Nederlands Meisjeskampioen 2021 binnen. Cato begon met een nederlaag tegen de bij de LeiSB goed bekende Rolinde den Heijer, maar daarna was er geen houden meer aan met onder andere een fraaie overwinning op grote concurrent WCM Katharina Ricken, waar Cato zich handig bevrijdde van de druk langs de b-lijn. 

Katja Venema speelde in de gemenge A+B meisjes poule, en ook Katja speelt sterk op de NKs, zoals in mei toen ze in het online toernooi 5e werd. In 2019 nam ze al deel aan de meisjes groep t/m 14 jaar. In de eerste ronden had zij wat moeite voordeel te verzilveren, maar deze keer had zij een geweldige eindsprint van 3 uit 3 en eindigde daarmee met 4 uit 7 heel mooi als 3e van de meisjes t/m 16 jaar.

Timo Yeh speelde in een sterke jeugdgroep t/m 16 jaar een degelijk toernooi met een mooi resultaat van 4 uit 7. tegen de twee topspelers kwam hij helaas niet iets te kort.

Nora Yeh heeft oiok al de nodige ervaring in de NK's. In 2019 was ze al eens de jongste in deze meisjesgroep tot 14 jaar Dit jaar eindigde ze met een score van 50% op de gedeelde 6e tot 9e plaats. In deze groep werd de laatste ronde niet gespeeld omdat een speler positief op corona getest was. Ook volgend jaar kan Nora zich weer plaatsen voor deze leeftijdsgroep.

Abisan Pancharajah speelde in de groep t/m 14 jaar en wist een TPR van 600 punten boven zijn rating te bereiken, een hele mooie prestatie. Hij scoorde met 4 uit 9 net geen 50%, maar heeft vast de smaak te pakken voor een volgend jaar, maar dan wel in de groep t/m 16 jaar!

David Sonneveld speelde in de oudste groep t/m 18 jaar. De helft van de twintig spelers had een rating van boven de 2000. In dat geweld lukte het David niet om in de top mee te spelen. Niettemin scoorde hij de nodige punten, voldoende voor een gedeelde 14-18e plaats.  

--/--