De afgelopen weken zijn de Nationale Kampioenschappen gespeeld, allemaal online op het platform Tornelo, dat zijn plaatsje in de schaakwereld wel veroverd heeft, mede dankzij de goede inspanningen van de KNSB. Een kort overzicht van de resultaten staat hieronder. De NK's krijgen trouwens nog een fysieke aflevering; 1-7 augustus (ABC in Alemelo), 11-12 september (E in Waalwijk) en 26-27 september (D in Best).

Met een beetje zoeken zijn via de website schaken.nl alle partijen en toernooistanden terug te vinden op Tornelo.

NK-AB online, 1 en 2 mei 2021
De LeiSB had slechts twee vertegenwoordigers: Cato de Zoeten en Katja Venema, maar die zijn niet gering. Cato werd na een dubbelrondige competitie de Nederlandse meisjeskampioen in de leeftijdscategorie A (t/m 18 jaar). Katja haalde een zeer verdienstelijke 5e plaats in de categorie Bmeisjes met een score van vijftig procent...Het speeltempo was 25min+5s.

NK-C online, 1 en 2 mei 2021
Abisan Pancharajah en Nora Yeh vertegenwoordigden de LeiSB. Nora had zich verdienstelijk via de landelijke kwalificatie wedstrijden geplaatst maar viel in de finale helaas uit door ziekte. Abisan kon in het sterke veld niet meedoen om de hoofdprijzen en werd uiteindelijk 24e. Het speeltempo was 25min+5s.

NK-D online, 13 en 14 mei 2021
Onze vertegenwoordigers waren Thomas Dijkhuijsen, Evan Los, Jonathan Vijver, Ilya Sigida, en Suze Venema. Ook hier bleek dat de landelijke top een harde noot is om te kraken. Op een totaal van 55 (!) spelers bereikten Jonathan, Thomas, Ilya en Evan respectievelijk de 21e, 24e, 35e en 41e plaats.
Suze haalde met de 15e plaats een verdienstelijk resultaat. bij de meisjes.

NK-E online, 8 en 9 mei 2021
Onze vertegenwoordigers waren Elyas Nyoto, Evan Los, Emma Barbier, Mara Madularea en Sarah Barbier. Elyas en Evan hadden lang uitzicht op een hoge klassering en eindigden ruim in de bovenste helft met respectievelijk een 10e en 18e plaats.
Emma had lang uitzicht op de titel (die ze vorige jaar al eens veroverde en het fysieke toernooi), maar klasseerde zich uiteindelijk gedeelde 3e/4e. Sarah volgende op slechts een half puntje achterstand op de gedeelde 5e/6e plaats. Mara eindigde als 14e.

NK-F online, 19 juni 2021
Simon Rudolph, Evan Los, Wiebe Zoet, Ruben van Borren, Eric Madularea en Sarah Barbier vertegenwoordigden de LeiSB. Simon, vorig jaar winnaar in de G, streed mee om de hoogste plaats en werd uiteindelijk 4e. Evan deed het nog beter dan in het NK-E en klasseerde zich als 6e. met evenveel punten als Simon. Ruben en Wiebe bereikten de 32e en 42e plaats.
Sarah Barbier deed het met een 4e plats uitstekend bij de meisjes.

NK-G online, 19 juni 2021
Matthan van Delden, Jack Oei, Oliwier Woszczak, Sybren Snip en Eric Madularea vertegenwoordigden de LeiSB. Oliwier, Matthan, Sybren en Jack eindigden in de bovenstel helft, met respectievelijk een 8e,10e,11e en 17e plaats. Eric eindigde als 28e.

NK-H online, 19 juni 2021
Dhruv Kumar, Casper Moeri, Ilja Verbaken, Çinar Ergincan, Daria Rudolph en Anne Barbier waren onze vertegenwoordigers. Casper, Çinar, Dhruv en Ilja speelden vanaf het begin in de top mee. Helaas moesten ze ook tegen elkaar. Uiteindelijk veroverden Casper en Çinar een fantastische 2e en 3e plek genoegen, met Dhruv en ILJa (respectievelijk 7e en 12e) daar vlak achter.
Daria, vorig jaar de winnaar, behaalde nu bij de meisjes een mooie 4e plaats en Anne werd 5e.

--/--