Het Persoonlijke Jeugdkampioenschappen F, G en H werden succesvol verspeeld op zaterdag 5 juni, online op Tornelo. 
In totaal deden 19 spelers mee, verdeeld over de drie leeftijdscategorieen. Het speeltempo was 5min+5s.  De inzet was de kampioenstitel van de LeiSB en plaatsing voor het online NK F, G en H op 19 juni.

De partijen kunnen nog bekeken worden op PJK FGH LeiSB | Tornelo

F (t/m 9 jaar)
De 5 deelnemers speelden een dubbelrondige competitie, met dien verstande dat na de eerste helft er helaas één speler moest afvallen om de totale duur van het toernooi binnen de perken te houden.

Evan Los was ongenaakbaar en won al zijn partijen. Sarah  Barbier werd de meisjeskampioen. Eerder was Evan ook al succesvol in de PK's E en D. Wiebe Zoet en Ruben van Borren deelden de 2e en 3e plaats. Ruben speelde een sterke eerste helft en liet Wiebe op dat moment ruim achter zich, maar in de tweede helft kwam Wiebe sterk terug terwijl Ruben een kleine inzinking leek te hebben. Omdat de spelers al tweemaal tegen elkaar gespeeld hadden, was het reglement aangepast en was het onderling resultaat beslissend. Dat was 1,5-0,5 in het voordeel van Wiebe.

Plaatsing voor het online NK-F (19 juni): Evan en Wiebe (Fjeugd) en Sarah. (Fmeisjes)
Extra plaats aangevraagd voor RubenG (t/m 8 jaar)
De 7 deelnemers speelden elk 6 partijen in een enkelrondige competitie.

Hier was Matthan van Delden met een 100% score oppermacht, maar Jack Oei bleef goed volgen al moest hij in Matthan al in de eerste ronde zijn meerdere erkenen en aan de achtervolging beginnen. Oliwier en Sybren speelden een goed toernooi, maar moesten buigen voor de twee toppers. Er waren helaas geen deelnemers in de categorie meisjes.

Plaatsing voor het online NK-G (19 juni): Matthan, Jack, Oliwier en Sybren (allen Gjeugd)
Vrijplaats is er voor Simon Rudolph op basis van zijn prestatie vorig jaar, Hij deed niet mee aan dit PK.
Extra vrijplaats aangevraagd voor Eric.H (t/m 7 jaar)
De 7 deelnemers speelden elk 6 partijen in een enkelrondige competitie.

Dhruv Kumar en Cinar Ergincan eindigden samen bovenaan. Cinar versloeg Dhruv al in de eerste ronde, maar in de voorlaatste ronde zette Casper hem schaakmat. Casper en Ilja werden gedeeld derde en verdienen zo elk een bronzen medaille. Omdat er een titel op het spel stond, speelden Dhruv en Cinar op zondagochtend een beslissingsmatch. Deze werd door Dhruv met 2-0 gewonnen en daarmee was hij de kampioen. Niettemin een goede prestatie van de jongste deelnemer van het toernooi. Anne werd de meisjeskampioen.

Plaatsing voor het online NK-H (19 juni): Dhruv (Hjeugd) en Anne (Hmeisjes)
Een vrijplaats is er voor Daria Rudolph, op basis van haar mooie prestatie vorig jaar. Zij deed niet mee aan dit PK.
Extra plaatsen zijn aangevraagd voor Cinar, Casper en Ilja.--/--