Op 24 april speelden twintig jeugdschakers om de titel en plaatsing voor het NK (online ).

Het was een intensief toernooi van 8 ronden met speeltempo 10min+5s op zaterdag en als toetje voor twee speelsters nog eens 7(!) beslissingswedstrijden (waarvan de laatste 3 op zondag).

Iedereen weerde zich kranig, speelde alle ronden mee . Op alle niveaus waren er voortdurend wisselingen in de stand. Tornelo gedroeg zich netjes, en tijdens de partijen zijn er geen opvallende verbindingsproblemen geweest die het verloop van het toernooi beïnvloed hebben. Het blijft altijd spannend.

Elyas Nyoto werd de kampioen, met een overtuigende score van 7 uit 8. Evan volgde heel goed maar bleef toch een half puntje achter. Hij scoorde dan weer een half puntje meer dan Matthan van Delden. Elyas en Evan plaatsen zich voor het online NKE-jeugd (en eventueel een analoge versie in september). Evan werd ook al tweede bij de PJK-D en we zien hem als 9-jarige ook vast weer terug bij de PK-F. Matthan heeft als 8-jarige nog twee kansen op de E-titel in de komende jaren en binnenkort speelt hij vast in het PK-G. Ook lager op de ranglijst deden jonge ambitieuze spelers de nodige ervaring op voor de volgende toernooien.

Bij de meisjes regeerde Emma Barbier. Emma heeft al een vrijplaats voor het NK (vorig jaar werd Emma de E-meisjeskampioen) en dat bracht Sarah Barbier en Mara Madularea in beeld voor de enig beschikbare plaats voor de NK-Emeisjes: zij eindigden met gelijk aantal punten. Dat betekende een beslissingsmatch. In drie series van twee partijen met speeltempo 5min+3s, wonnen zij beiden telkens één partij, het was dus heel erg spannend. Na de drie series volgde een "sudden-death" partij en die wist Mara te winnen.

De partijen van het hoofdtoernooi zijn nog terug te vinden (en kunnen gedownload worden) op de website: PJK-E 24 april LeiSB | Tornelo

De kruistabel met uitslagen staat hieronder; bij gelijk aantal punten is de volgorde op weerstandspunten: