Twee dagen, 17 en 18 april, 9 ronden lang een tot op het laatste moment spannend online PJK-D.


Thomas Dijkhuijsen, vorig jaar nog winnaar van de E, stond zijn naaste belagers Jonathan Vijver en Ilya Sigida een remise toe, de rest werd aan het spit geregen: 8 uit 9. Evan Los, als "F-je" één van de drie jongste deelnemers, volgde goed maar moest in Jonathan zijn meerdere erkennen. Ook Jonathan volgde prima, speelde goed tegen de toppers, maar kreeg in de laatste ronde een prachtaanval van een ontketende Ruben van Borren over zich heen. Ilya, is soms de snelste speler van het peloton, veroverde daarmee een mooie gedeelde 3e/4e plaats, maar kwam tegen de top net iets te kort. Hij besefte dat hij de laatste partij moest winnen om zich te plaatsen, nooit gemakkelijk, maar deed het wel. Ruben speelde iets te wisselvallig, verloor van de andere toppers en plaatste zich daardoor net niet voor het NK-online. Ook Ruben is nog een "F-je"', die zien we ongetwijfeld terug, ook op een NK!. Zie zijn beauty hieronder.

Emma Barbier was duidelijk het beste meisje. Vorig jaar won ze het PK-Emeisjes. Ook Suze Venema plaatste zich.

Tenslotte is er de ook nog heel jonge Stephan Gleeson, die speelde mooi mee in de middenmoot; hij zet grote stappen op de schaakladder en we zien hem nog terug op volgende toernooien.

Alle partijen zijn terug te vinden en eventueel te exporteren op: PK-D online LeiSB 2021

De aanval van Ruben in de laatste ronde. Op de 9e zet verzamelt wit voldoende moed voor een offer. Op de 12e zet is zwart met zijn pionwinst iets te gretig . Kijk eens hoe goed wit daar gebruik van maakt. In de Siciliaan kan het soms snel gaan met de witt e aanval. Zie ook Schaakmagazine van april 2021, pagina 19.De kruistabel van uitslagen: