Het PJK-C van 10 en 11 april 2021 kende een zinderend slot, maar het hele toernooi was boeiend met wisselende kansen en standen.


Het toernooi werd verspeeld op het nieuwe platform Tornelo, en dat was een goed succes. De paralelle zoommeeting hielp om een toch wat leukere en toernooi-achtige sfeer te scheppen dan een standaard online toernooi doet. Er werden 7 ronden Zwitsers gespeeld, met een tempo van 15min+5s. En daarna 3 barragepartijen. De partijen zijn nog te bekijken, zie de links hier onder.

Abisan ging na 6 ronden met 100% fier aan top, maar toen was er Daniel: hij kwam, zag en overwon. Mooi actief gespeeld in een ingewikkelde partij. Maxime, die een punt verspeeld had tegen Abisan, was eerder goed gevolgd en greep zijn kans: met gelijk aantal punten bovenaan. Een beslissingsmatch moest de beslissing brengen. Te beginnen met twee partijen van 5min+3s. Maxime won de eerste partij en toen moest Abisan (met zwart) winnen. En dat deed hij. In de tweede serie geldt "sudden death", wie het eerst een partij wint heeft gewonnen. En omdat de theorie zegt dat wit een voordeel heeft krijgt hij 4min+3s terwijl zwart 5min+3s krijgt. In die tweede serie speelde Maxime wel erg snel, toch onder de indruk van het feit dat hij een minuut minder had. De beide koplopers speelden daardoor een soort blitz partij en Abisan won dat duel.

Daniel, Jonathan en Jacob konden uiteindelijk de twee toppers niet bijbenen. Jongste deelnemers Evan speelde een verdienstelijk toernooi en gaat ongetwijfeld in het PK-D en PK-E nog wat moois laten zien. Ook Dylano komt in het PK-D terug.

Diana, altijd trouw aanwezig bij de schaakactiviteiten, en goed voor altiijd interessante partijen, hield de eer van de dames hoog en werd de welverdiende meisjeskampioen.

Op Tornelo zijn de partijen nog te bekijken, je hoeft geen account te hebben om ze te zien.
Het toernooi: PJK-C hoofdtoernooi - Tornelo
De beslissigsmatch: PJK-C Beslissingmatch - Tornelo

De kruistabel van uitslagen staat hieronder: