In deze zware Corona tijden is er alle reden om lichtpuntjes te verspreiden, en die zijn er gelukkig vele. Zoals de prestaties van ons allen bekende LeiSB jeugdspelers in de NK-Online.

De NKs kunnen dit jaar niet op de gebruikelijke manier plaatsvinden en dat is opgelost met een Online toernooi voor de titels NK-Online: het NK-ABC op 1 mei, het NK-E op 10 april.

De volgende LeISB-leden speelden mee: Jonathan Vijver, Thomas Dijkhuijsen, Benjamin Koster en Elyas Nyoto (Ej), Emma Barbier en Sarah Barbier (Em), Rhys Arnold (Cj), Katja Venema en Nora Yeh (Cm), Nyuk Lyn Cchung (Bj), Cato de Zoeten (Bm), Kiri Arnold (Aj en Am), Alisha Warnaar (Am).

  • Het grootste succes was weggelegd voor Alisha, die NK Online kampioene werd bij de Ameisjes, met 6,5 uit 7; in de 5e ronde versloeg ze haar naaste concurrente Robin Duson. Helaas was Kiri de grote pechvogel, bij 2 uit 2 viel ze uit vanwege een storing in de verbinding.
  • Cato werd 2e bij de Bmeisjes, op slechts een half puntje van de winnaar. Nyuk Lyn Cchung wist bij de Bj net geen 50% te scoren.
  • Jonathan behaaldeeen eervolle 3e plaats bij de Ejeugd. In de laatste ronde moest hij winnen van de latere winnaar Tommy Grooten, in een uitermate spannend duel was Tommy net 1 zet eerder dan Jonathan. Thomas eindigde met een mooie 50%, Elyas had een ver dienstelijk debuut op een NK met 35%, Benjmin had het bij zijn debuut moeilijk en behaalde een bescheiden score, maar hij speelde wel mee aan het NK!
  • Katje eindigde bij de Cm met een 5e plaats ruim in de bovenste helft. Nora had veel pech: na de 1e partij waren er verbindingsproblemen en moest ze uitvallen; de techniek verhindert dan dat je nog het toernooi kunt binnenkomen, duidelijk een verbeterpuntje.
  • Emma was bij de Em verdienstelijk op dreef en eindigde op de gedeelde 4e-7e plaats. Sarah, ongetwijfeld een van de jongste deelnemers, behaalde een mooie ruime 40%.

Uitslagen zijn te vinden op: