Het Felisenum Gymnasium Velsen won de titel voor de hogere klassen. De titel voor de lagere klassen ging naar het Leidse gymnasium.

 Het Felisenum in de categorie Algemeen (VO I - alle leerjaren), het Stedelijk in de categorie Leerjaren 1 en 2 (VO II). Het evenement werd voor de tweede keer in Science Center NEMO in Amsterdam gehouden. Alle duels werden met behulp van PlayChess gespeeld.

 

12 teams streden dus in NEMO om de hoofdprijzen ter waarde van elk € 500. Het team van Felisenum was oppermachtig in VO I en was een ronde voor het einde al zeker van de titel. Zij wonnen zelfs 19 van hun 20 partijen.

 

De overwinning was voor een belangrijk deel te danken aan de familie Haver, in het winnende team speelden de broers Bas (4/5), Daan (5/5) en Sjoerd Haver (5/5). Richard Schelvis op bord twee scoorden overigens ook 5/5. Thomas Beerdsen van Gymnasium Apeldoorn won als enige van de andere scholen ook al zijn partijen: 5/5. Het Driestar College verloor alleen van Felisenum en eindigde zo als tweede in de kampioenspoule. 

 

Het Stedelijk Gymnasium Leiden won in de categorie VO II met meer moeite, maar zegevierde nog altijd in 16 van de 20 partijen. Die school moest het vooral van zijn sterke staart hebben: Emily Mes (4,5/5) en Sarah van Rooden (5/5) op de borden drie en vier zorgden voor het leeuwendeel van de punten. Rolf Corstjens (3,5/5) en Joël van der Werf (3/5) droegen echter wel hun steentje bij. Casper Wouters van Gymnasium Apeldoorn wist net als Van Rooden al zijn partijen te winnen: 5/5. 

(overgenomen van de website van de Nederlandse Schaakbond). Alle uitslagen en standen: http://www.schaakbond.nl/2012/felisenum-velsen-en-stedelijk-leiden-veroveren-nederlandse-titels