Acht scholen plaatsten zich voor de finale op 27 maart

Leiderdorp – Op 6 maart jl. werd in School Kastanjelaan, gevestigd in Kindcentrum De Brink, de halve finale van het regionale schoolschaakkampioenschap georganiseerd. Voor deze halve finale hadden zich 24 schoolteams geplaatst die afkomstig waren uit het gehele gebied van de Leidse Schaakbond.Acht scholen wisten zich te plaatsen voor de finale van 27 maart aanstaande. In verschillende gemeenten werd eerder deze winter een lokale voorronde georganiseerd waarbij startbewijzen konden worden verdiend voor het regionaal schoolschaakkampioenschap.

Er waren voorrondes die zo klein van omvang waren (Lisse,  Voorhout, Zoeterwoude, Alkemade, Bodegraven) dat alleen de plaatselijke kampioen een ticket naar Leiderdorp kon verdienen, maar er waren ook druk bezochte voorronden in Alphen a/d Rijn, Leiden, en met name Voorschoten en Leiderdorp. Daar werd om meerdere startbewijzen gestreden.

Verdeeld over vier poules van elk zes teams werd er tijdens de halve finale fanatiek geschaakt. Inzet was een plaats in de finale die op 27 maart aanstaande, wederom in School Kastanjelaan, zal plaatsvinden. Daar zien we de nummers 1 en 2 van elke poule weer terug.

Na het optrekken van de kruitdampen bleken de volgende acht scholen zich voor de finale te hebben geplaatst uit Leiderdorp School Kastanjelaan, de Schakel en De Regenboog, uit Alphen aan de Rijn de Hobbitburcht en Via Nova, uit Leiden Woutertje Pieterse, de Anne Frankschool en de Lorentzschool. 

De finale belooft spannend te worden. Behalve de titel zal ook plaatsing voor het landelijke kampioenschap doel zijn van de spelers. Uiteindelijk mogen de nummers 1 en 2 van de regionale finale regio Leiden en omgeving vertegenwoordigen tijdens de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap. De organisatie van het Nederlands kampioenschap is dit jaar opnieuw toegewezen aan Leiderdorp. De plaatselijke schaakvereniging SV Leiderdorp en de schoolschaakclub van School Kastanjelaan zullen dit NK gezamenlijk organiseren. (RV)