Het F-team van SV Leiderdorp heeft zondag het open Nederlands Kampioenschap rapid voor jeugdteams gewonnen. Ivan Kroetkov, Quinten Salomons, David Koster en Lodewijk van der Putten (allen geboren in 2003) lieten er in het Brabantse Mierlo geen misverstand over bestaan dat ze de besten van Nederland waren. Ze gunden hun tegenstanders geen enkele winstronde, waardoor ze ongeslagen het podium bereikten.

Ook de andere drie SV Leiderdorp-teams boerden goed tijdens het toernooi, waardoor de schaakvereniging uiteindelijk tot de beste van Nederland werd uitgeroepen. Het E-team (2002) kreeg zware tegenstand in zijn poule, maar Maarten Zilverentant, Lucas Schädler, Levi Truijers en Marc van Gestel wisten toch de vijfde plaats te bereiken. Sterre Kruijsen, Sarah van Rooden, Tobias Koster en Joram de Vries bleven in hun D-poule (2000-2001) met moeite staande en moesten genoegen nemen met de negende plek in het eindklassement. Zwaar was het ook voor de oudere schakers in het C-team (1998-1999). Rolf Corstjens, Sasha Shikman, Emily Mes en Joël van der Werf hadden slechts acht teams als tegenstanders, waardoor ze een extra partij moesten spelen en minder speeltijd kregen. Desondanks knokte het viertal zich naar de vierde plaats, net naast het podium.

Door de resultaten van de drie teams mocht Leiderdorp ook de verenigingsprijs ophalen. Een mooi succes voor schakers uit de Leidse regio.

Alle uitslagen staan op http://toernooi.mierlogeldrop.nl/uitslagen/2012.