Op het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschap 2012 in Borne vielen twee spelers van Op Eigen Wieken in de prijzen. Wessel Braggaar werd gedeeld tweede in de B-categorie (t/m 16 jaar) en Maarten van Harten werd Nederlands kampioen in de C-categorie (t/m 14 jaar). Maarten liet alleen in de laatste twee rondes punten liggen (tegen Svetlana Sucikova en Hawkie Chang) maar eindigde met 7,5 punt uit 9 partijen overtuigend als winnaar van de C-groep. Wessel Braggaar werd in de B-groep knap gedeeld tweede door een mooie eindsprint met 6,5 uit 9, slechts een half punt achter de winnaar. Alexander Polak werd in dezelfde B-groep gedeeld zesde.

De winnaars van ONJK waren: Zyon Kollen in de A-groep, Mischa Senders in de B-groep, Maarten van Harten in de C-groep, Kevin Nguyen (D), Sven ter Stal (E-F) en Siem van Dael (G-H-groep). De rest van de uitslagen: http://www.onjk.nl/(zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/ONJK)

Met 230 deelnemers, redelijk mooi weer, een soepele organisatie, 19 deelnemers uit de Leidse regio en een Leids kampioen kan het ONJK 2012 gerust geslaagd genoemd worden. (JD)