Maarten van Harten (OEW)  lijkt de C-categorie van het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Schaken onbedreigd te gaan winnen.     

Na 6 ronden gaat hij ongeslagen aan kop. Die positie lijkt hij niet meer af te hoeven staan, want de eerste volgers heeft hij eerder in het toernooi al verslagen. Van Harten lijkt in staat om de volgende drie ronden ook ongeslagen door te komen en de C-groep zonder verliespunten te winnen.

Verder is het toernooi in Borne iets minder goed bezocht dan vorig jaar (van 250 naar 230 deelnemers). Dat komt mede door een slechte afvaardiging uit de Leidse regio (van 32 naar 19 deelnemers gezakt). Zeven Voorschotenaren kozen voor het schaaktoernooi in Vlissingen. De A-groep van het ONJK heeft nu alleen Robin Wooter (Vrijpionnen Voorhout) als deelnemer uit de Leidse regio.

In de B-groep maken Alexander Polak en Wessel Braggaar (allebei 4 punten uit 6 partijen) nog kans op een plek op het erepodium. In de C-groep zit David Jongste (ook 4 uit 6) bij de top. In de E-F-groep heeft Eva van Harten grote kans om het beste meisje in haar categorie te worden. Meer informatie: www.onjk.nl (JD)