SV Leiderdorp C1 en SV Leiderdorp D1 kampioen     

De regionale jeugdclubcompetitie van de Leidse SchaakBond werd zondag 25 maart jl. in Leiderdorp georganiseerd in gebouw ‘Doesmeer’, het tijdelijk onderkomen van School Kastanjelaan.

In de C-categorie bleek SV Leiderdorp C1 te sterk voor SV Voorschoten C1. In de D-categorie heeft de jeugd van SV Leiderdorp zich van zijn beste kant laten zien. SV Leiderdorp D1 toonde zich de sterkste. In de C-categorie ging de eerste prijs naar het team van SV Leiderdorp C1 (Rolf Corstjens, Sasha Shikman, Emily Mes, Robin Schenkelaars) dat in een onderling duel met SV Voorschoten C1 afrekende. O.E.W. ontbrak in deze leeftijdscategorie.

Vooraf werd er wat gedold in het Leiderdorpse D-kamp. Immers, een week geleden hadden hun jongere clubgenoten voor een stunt gezorgd door tijdens de regionale kampioenschappen in de E-categorie beide ereplaatsen vóór de neus van de concurrentie weg te kapen. De Leiderdorpse D-jeugd wilde dat voorbeeld graag volgen.

SV Leiderdorp D1 (Sterre Kruijsen, Tobias Koster, Sarah van Rooden en Joram de Vries) trok uiteindelijk aan het langste eind. SV Voorschoten D1 behaalde de tweede plaats. Beide teams mogen dit najaar de Leidse SchaakBond vertegenwoordigen tijden de nationale clubkampioenschappen C in Amersfoort.

SV Leiderdorp D3 en O.E.W. D2 speelden in een aparte B-poule drie matches tegen elkaar met een wisselende bordvolgorde. Ook hier zegevierden de Leiderdorpers.

Al met al verliep het kampioenschap in een prettige sfeer.