Tijdens de 2011-editie van het Open Nederlands JeugdKampioenschap schaken in Borne wist Maarten van Harten in een goed bezette C-poule een gedeelde eerste plaats te veroveren met 7 punten uit 9 partijen. Rosa Ratsma werd meisjeskampioene in de B-groep.

Er waren veel deelnemers uit de Leidse regio op het ONJK aanwezig: 32 schakers, waarvan precies de helft afkomstig uit Voorschoten, 8 uit Leiderdorp en 8 van Op Eigen Wieken. Top 10-klasseringen waren er in drie categorieen. In de B–groep (t/m 16 jaar) werd Rosa Ratsma 10e met 5,5 uit 9 en daarmee tegelijk meisjeskampioene. In de C-groep (t/m 14 jaar) pakte Maarten van Harten een knappe gedeelde eerste plaats en werd Alexander Polak zesde. Van Harten deelde zijn eerste plaats met Stijn Gieben, Thomas Mollema en Colin Stolwijk. In de D-groep (t/m 12 jaar) werd Rolf Corstjens zesde met 8,5 punt uit 13 partijen.

(Prijswinnaars in de andere groepen werden Armen Hachijan (A-groep), Thomas Beerdsen (B), Robin Lecomte (D), Sjoerd van Roon (E-F) en Nathaniel Faybish (G-H)

 

Het ONJK is altijd een gezellig toernooi. Ook dit jaar waren er weer veel schakers uit binnen- en buitenland (Belgie, Duitsland, Azerbeidjan, Rusland) aanwezig: ruim 250 deelnemers. Ook zijn er tijdens het toernooi altijd veel activiteiten buiten het schaken. Bij het voetbaltoernooi op donderdagmiddag waren er maar liefst 18 deelnemende voetbalteams. Bij de verkiezing voor Miss en Mister ONJK werd Martijn Otten als knapste jongen en Rosa Ratsma als dito meisje gekozen. Dat kwam vast niet alleen omdat veel streekgenoten op hen stemden!

 

Voor alle eindstanden, analyses en dagbulletins: www.onjk.nl  (JD)