De regionale jeugdclubcompetitie van de Leidse Schaakbond werd zondag 13 maart jl. in Leiderdorp georganiseerd in gebouw 'Doesmeer', het tijdelijk onderkomen van School Kastanjelaan. In de C-categorie bleek OEW C1 te sterk voor SV Voorschoten C1. In de D-categorie heeft de jeugd van SV Leiderdorp zich van zijn beste kant laten zien: SV Leiderdorp D1 toonde zich de sterkste.

Het tweede D-team van SV Leiderdorp werd knap tweede. 

In de C-categorie ging de eerste prijs naar het team van Op Eigen Wieken (Maarten van Harten, Robin Engelberts, Wessel Braggaar en Alexander Polak) dat in een onderling duel met SV Voorschoten afrekende. SV Leiderdorp ontbrak in deze leeftijdscategorie.

Vooraf werd er wat gedold in het Leiderdorpse D-kamp. Immers, twee weken geleden hadden hun jongere clubgenoten voor een stunt gezorgd door tijdens de regionale kampioenschappen in de E-categorie beide ereplaatsen vóór de neus van de concurrentie weg te kapen. De Leiderdorpse D-jeugd wilde dat voorbeeld graag volgen.

SV Leiderdorp D1 (Rolf Corstjens, Emily Mes, Tim Roozendaal en Leon Guis) trok uiteindelijk aan het langste eind. Dat SV Leiderdorp D2 beslag wist te leggen op de tweede plaats mag een knappe prestatie worden genoemd. Gerenommeerde tegenstanders als Op Eigen Wieken D1 en SV Voorschoten D1 bleven in deze categorie met lege handen achter.

SV Leiderdorp D3 en SV Leiderdorp D4 speelden in een aparte B-poule drie matches tegen elkaar met een wisselende bordvolgorde.

Al met al verliep het kampioenschap in een prettige sfeer.