Tijdens het schoolschaaktoernooi op zaterdag 12 juni 2010 werd het tweede team van het Stedelijk Gymnasium uit Leiden Nederlands kampioen van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het team van de basisschool Kastanjelaan uit Leiderdorp slaagde er helaas niet in om het kampioenschap van vorig jaar te prolongeren.

Team 2 van het Stedelijk Gymnasium (Rosa Ratsma, Daan Borkent, Jip Damen en Jeroen Nouwens) speelde in Eindhoven verrassend gelijk tegen team 1 van het Stedelijk (Myrre Hortensius, Willemijn de Voogt, Wessel Braggaar en Alexander Polak) en werd door een hoger aantal bordpunten (35,5 tegen 34,5) Nederlands kampioen van de onderbouw van alle middelbare scholen. Daan Borkent was de beste speler van het toernooi met 11,5 punt uit 12 PlayChess partijen. Zie voor de uitslagen  http://nkscholen.schaakbond.nl/vo-ii/finale en voor de foto's http://www.flickr.com/photos/depion/sets/72157624134480507/

Bij de basisscholen slaagde het team van De Kastanjelaan (Rowan van Dijk, Richard Spelt, Emily Mes en Tim Roozendaal) er helaas niet in om het kampioenschap van 2009 te prolongeren. Uitslagen zie http://nkscholen.schaakbond.nl/bo-iii/finale  (JD)