Na meisjestitel nu ook algemene titel voor jeugdige Leiderdorpse.

Op zaterdag 19 december2009 werd in het hoofdgebouw van School Kastanjelaan te Leiderdorp  de barrage om het Persoonlijk Kampioenschap in de E-categorie van de Leidse Schaakbond georganiseerd. Sterre Kruijsen van SV Leiderdorp streed tegen Lucas van Harten van het Leidse Op Eigen Wieken om de eerste plaats. De barrage was noodzakelijk omdat beide schaaktalenten vorige week samen op de eerste plaats waren geëindigd.Uiteindelijk moesten snelschaakpartijen de beslissing brengen, waarna Sterre aan het langste eind trok.

De barrage stond onder leiding van scheidsrechter Kees Hortensius. Er moesten twee partijen gespeeld worden met een bedenktijd van 20 minuten per persoon per partij. De eerste partij werd overtuigend gewonnen door Lucas. Sterre wist de stand door winst in de tweede partij weer gelijk te trekken. Het reglement schreef vervolgens een tweetal snelschaakpartijen voor. Ook deze strijd eindigde onbeslist: 1 – 1.

Een nieuwe serie van twee snelschaakpartijen bleek noodzakelijk. Na een remise in de eerste partij, greep Sterre de macht in de tweede partij en kon zij de felicitaties van de omstanders in ontvangst nemen. Behalve ‘Meisjeskampioen E-categorie’ mag Sterre zich nu ook ‘Algemeen kampioen E-categorie’ van de Leidse Schaakbond noemen.