Vijf teams van de Leidse schaakbond (met 20 schakers) veroverden zaterdag 24 oktober een verdienstelijke derde plaats op het Hutton-toernooi, dat dit keer in Deventer werd gehouden.

Het Hutton-toernooi werd voor de vijftigste keer gehouden. Elk jaar organiseert een andere bond het toernooi. Dit jaar was de SBO (Overijssel) organisator en werd het toernooi in Deventer gehouden. Winnaar over vijf categorieen werd de OSBO (Oostelijke Schaakbond). De vijf teams van de Leidse schaakbond sprokkelden genoeg punten bij elkaar om beslag te leggen op de derde plaats.

Met name het team uit de B-groep (Kart Laan, Igor Damen, Arian de Bruijne en Gerben van der Hoeven) deed het met een tweede plaats niet slecht. Het team in de D-groep (Yvar Verseef, Alexander Polak, Jip Damen en Wessel Braggaar) deed het zo mogelijk nog beter, maar speelde remise tegen OSBO-D en kwam daarmee een half puntje tekort voor een eerste plaats in de D-categorie. Het C-team (Midas Ratsma, Myrre Hortensius, Rosa Ratsma en Daniel Borkent) eindigde in de middenmoot; het A-team (Leonore Braggaar, Guido Bakker, Rutger Keet en Arres Oudshoorn) en het E-team (Rolf Corstjens, Emily Mes, Tim Roozendaal en Sterre Kruijsen) hebben wel eens een beter toernooi gespeeld. De dag was lang maar gezellig en werd besloten met een pizza in de Haarlemmerstraat in Leiden. (JD)