Het ONJK in Enschede (of chic: het Euro Chess Tournament '09) kent dit jaar 346 deelnemers. Daarvan is meer dan 10% afkomstig uit de Leidse regio.

Maar liefst 37 schakers van de Leidse schaakbond zijn in het midden van de zomervakantie naar het oosten afgereisd om in een gloeiend hete week vele schaakwedstrijden te spelen. Van die 37 zijn er 10 schakers van Op Eigen Wieken, 12 van SV Voorschoten, 10 van SV Leiderdorp, 4 van Philidor en 1 van LSG.

De vier meisjes en 33 jongens zijn als volgt verdeeld over de groepen: 6 in de A-groep, 9 in de B-groep, 6 in de C-categorie, 10 in de D-leeftijd en 7 in de E-categorie. Na 7 speelrondes in de groepen A, B en C zijn er diverse top tien-noteringen: Vincent Blom (B-kampioen van vorig jaar) met 4,5 uit 7 op plaats 9 in de A-groep, Elwin van der Auweraert achtste in de B-groep met 5 uit 7 en Midas Ratsma met 5,5 uit 7 op een vierde plaats in de C-groep. Zus Rosa Ratsma staat in dezelfde groep met 5 uit 7 op een negende plaats als beste meisje geklasseerd.

In de D- en E-categorie zijn er inmiddels al tien partijen gespeeld (van het totaal van 13). In de D-groep staat Jip Damen met 7 punten uit 10 partijen op plaats 8. Yvar Verseef, Alexander Polak en Wessel Braggaar volgen met 6,5 uit 10 op korte afstand. In de E-categorie staat Emily Mes met 6,5 uit 10 op een goede 14e plaats -en als beste meisje in haar groep.

Voor alle standen, uitslagen en foto's zie http://www.onjk.nl  (JD)