In januari werd het PK-E door loting beslist. Bij het PK-D en PK-B waren er nog enkele plaatsingsbewijzen voor het Nederlands Kampioenschap te verdienen. Ook die werden op zaterdag 14 februari door loting beslist.

In de D-groep ging de strijd tussen Yvar Verseef, Jip Damen en Rowan van Dijk. Eerst werden drie rapid-partijen (20 min. p.p.) gespeeld. Jip won van Yvar, Rowan won van Jip en Yvar won van Rowan. Allemaal 1 punt dus. Daarna drie snelschaakpartijen (5 min. p.p.). Zelfde patroon: alle drie één punt. Vervolgens werd er conform de reglementen geloot. Onbevredigend natuurlijk, maar Rowan en Jip wonnen een plaatsingsbewijs voor Rijswijk. Hopelijk krijgt Yvar een vrijplaats voor het NK: wat rating betreft maakt hij een goede kans.

In de B-groep streden Kart  Laan en Elwin van der Auweraert voor de enige plaats voor het Nederlands Kampioenschap in Venlo. Van de twee rapidpartijen wonnen ze er allebei één. Van de twee snelschaakpartijen wonnen ze er allebei één. Daarna was Kart de gelukkigste met de loting. (JD)