De C- en D-schaakteams uit de Leidse regio behaalden bij de JCC (JeugdClubCompetitie) helaas geen topplaatsen. Twee zevende plaatsen waren het maximum. Bij de Promotieklasse A lijkt er wel goud gehaald te zijn, maar daar zijn de uitslagen nog niet bekend.

Op zaterdag 8 december 2007 vond in Baarn de finale van de JCC voor de C- en D-jeugd plaats. Helaas streden de Leidse, Voorschotense en Leiderdorpse teams niet mee voor goud of zilver.

In de C-poule eindigde Voorschoten (team vd Auweraert) het hoogste uit de regio. De zevende plaats (van 23 teams) leverde nog net een beker op. Voorschoten haalde (2 MP per gewonnen ronde) na 8 rondes 9 MP en 18 BP. Leiderdorp (team Otten) eindigde iets lager, met 8 MP en 17 BP. Groningen werd bij de C onbedreigd winnaar.

In de D-poule werd fel gestreden, maar werd vaak nipt verloren van de uiteindelijke winnaars. Voorschoten (team fam. Ratsma) veroverde hier de zevende plaats van de deelnemende 24 teams (in 9 rondes 5 MP en 20,5 BP), Leiderdorp (team Myrre Hortensius) werd 10e met 4,5 MP en 21 BP en Op Eigen Wieken (team Alexander Polak) bereikte een 17e plaats (4 MP, 16,5 BP). Uitslagen staan (nu nog incompleet) op http://www.schaakbond.nl/comp.htm#jcc