Op zaterdag 1 december 2007 werd Gerben van der Hoeven Open LSB-jeugdsnelschaakkampioen. In Voorschoten bleek hij de beste van de regio in deze specialiteit.

Veel kinderen waren blijkbaar al met hun gedachten bij Sinterklaas want slechts 21 jeugdspelers wilden meedoen met het snelschaken. Bij de Schaakvereniging Voorschoten begint voor de jeugdtop elke clubavond met een snelschaakcompetitie. Het was dan ook niet verwonderlijk dat het snelschaakkampioenschap naar een Voorschotense speler ging.

In de voorronde scoorde Igor Damen met 8½ uit 9 de hoogste score. Hij werd gevolgd door Gerben van der Hoeven met 8 punten en de OEW'ers Ernst van Ekeren en Alexander Polak met 7 uit 9. Tobias Veselka en Martijn Vlak waren de verrassingen in de hoogste finale groep. Daarin hadden ze het zwaar want Tobias sprokkelde slechts 2 halfjes bijeen en Martijn scoorde alleen een punt tegen Tobias.

Ernst en Alexander konden hun goede score uit de voorronde geen goed vervolg geven. Met 5 en 4½ uit 10 werden ze respectievelijk 6e en 7e. Jip Damen begon de finale met 0 uit 4, maar scoorde daarna 5½ uit 6 en eindigde op de 5e plaats. Rosa Ratsma verloor de eerste finalepartij van broer Midas, maar ging zich vervolgens wel met de strijd om de eerste plaats bemoeien. In de 5e ronde won Rosa van Igor Damen, die tot dat moment nog ongeslagen was. Drie nullen op rij maakte Rosa echter kansloos. Met 6 uit 10 bleef ze net buiten de prijzen.

De strijd om de eerste plaats ging dus tussen Midas Ratsma, Igor Damen en Gerben van der Hoeven. Igor ging als eerste in de fout door de nederlaag tegen Rosa. In de 6e ronde won Igor van Midas, die een ronde later Gerben versloeg. Zo stonden ze alledrie op 6 uit 7. Midas had op papier het gemakkelijkste programma, maar in de laatste 3 partijen moest hij 3 halfjes toestaan en kwam daardoor niet verder dan de derde plaats. Gerben en Igor maakten geen fout meer totdat ze in de laatste ronde tegen elkaar moesten. Igor had met wit aan remise genoeg om het kampioenschap in de wacht te slepen, maar dat was op het beslissende moment te veel gevraagd. Op vrijdagavond had hij nog 5x achter elkaar soepel van Gerben gewonnen, maar nu waren de rollen opgedraaid. Igor droop af met de 2e plaats en Gerben kon naar huis met de kampioensbeker en de titel LSB-jeugd snelschaakkampioen!

In de tweede groep leek Michael Bekker van SV Leiderdorp onbedreigd op weg naar de eerste plaats, want hij won al z'n partijen overtuigend. Simona Lu had in de derde ronde een puntje moeten afstaan tegen Bram Langeveld van de Vrijpionnen, maar zij bleef vervolgens in het spoor van Michael. De laatste ronde moest de beslissing brengen, want Simona kon door de onderlinge partij te winnen de eerste plaats nog binnenhalen. De strijd was al vrij snel beslist want Michael deed een onreglementaire zet en Simona was er als de kippen bij om de winst te claimen. Bram verloor zijn laatste partij en verspeelde daarmee de derde plaats aan Sasha Shikman van Leiderdorp.