Het toernooi om het kampioenschap Basisscholen groepen 3, 4 en 5 werd gespeeld op woensdag 18 mei, georganiseerd door de jeugdclub van LSG, op de basisschool De Zwaluw.

Er deden zeven scholen mee: Montessori/Oegstgeest, De Achtbaan/Voorhout, Elkerlyc/Leiderdorp, en uit Leiden ‘t Klankbord, Lorentzschool, De Stevenshof, Anne Frankschool. In totaal 37 kinderen verdeeld over: Groep 3 (9), Groep 4 (14) en Groep 5 (14). In elke groep werden er vijf ronden gespeeld met tempo 10 min.p.p.p.p. Een gewonnen partij telde voor 3 punten, een remise voor 2 en een verloren partij leverde toch nog 1 punt op. Voor het totaal klassement, gecombineerd voor de drie groepen, werden de resultaten van de vijf beste kinderen per school opgeteld. Dit om te voorkomen dat een school met veel deelnemende kinderen een groot voordeel zou hebben. Enkele scholen lukte het niet om in totaal vijf kinderen af te vaardigen. De winnaar plaatste zich voor het Nederlands kampioenschap op 2 juli in Schiedam. Andere scholen kunnen alsnog eeen vrijplaats aanvragen.

Op de website van LSG staat een uitgebreid verslag met foto's: Basisscholen 3,4 en 5 Leidse Bond – LSG jeugd (lsg-leiden.nl)

De eindstand, gebaseerd op de vijf beste spelers, staat hieronder. De Anne Frankschool uit Leiden werd nipt kampioen voor de Elkerlyc uit Leiderdorp.