De Elckerlyc, de Kastanjelaan en 't Bolwerk uit Leiderdorp, de Anne Frankschool uit Leiden en de Montessorischool uit Oegstgeest speelden mee in de online Nederlandse schoolschaakkampioenschappen.

NK BOalgemeen - 10 juli

Bij de online Nederlandse kampioenschappen voor het basisonderwijs is Elckerlyc (Leiderdorp) als 4e geeindigd en de Anne Frankschool (Leiden) als 13e. Nederlands kampioen werd De Spits uit Utrecht. De fianle van een lange serie online westrijden vond plaats op 10 juni.

Het team van Elckerlyc bestond uit: Maxime Teianu, Sabine Teianu, Enzo Henriques Lopes de Castro, Stanley Min, Ayodhya Ray, Alex Thijssen, Agrima Tripathi en Asmi Jagman. Het team van de Anne Frankschool besond uit Suze Venema, Florian Salomons, Lucas Veltrop, Casper Moeri, Sam Moeri en Miho Visser.

Scholen de Kastanjelaan en 't Bolwerk (beide Leiderdorp) sneuvelden helaas in de halve finale.

NK BO 345 - 26 juni

Bij de online Nederlandse kampioenschappen voor het basisonderwijs Groepen 3, 4 en 5 is gewonnen door het team van de Elckerlyc Internationale school uit Leiderdorp, direct gevolgd door het teaam van de Anne Frankschool uit Leiden. De Montessorischool (Oegstgeest) en De Leeuwerik (Leiderdorp) moesten helaas in de halve finale afhaken.

Bovendien won Casper Moeri het individuele toernooi.

Het team van Elkerlyc: Sabin Teianu, Ada Gil Forza, Enzo Henriques lopes de Castro, Revathi Gandhimathi Vijaykumar, Filippo Rampini en Asmi Jagman.

Het team van Anne Frankschool: Casper Moeri, Sam Moeri, Pim Gaarlandt, Silvester van Schooneveld en Sybren Snip..