Afgelopen weekend werden de jeugdkampioenen in de categorieën F, G en H bekend. Zij zijn de laatsten in een reeks kampioenschappen die de Leidse schaakbond online heeft georganiseerd op het Tornelo platform. Hierbij is alles in goede banen geleid door de enorme inspanningen van onze jeugdleider Jetze Heun: van proeftoernooien vooraf, indelingen en zoomsessies tijdens de toernooien tot barrages na de laatste ronde.

Eerder heeft Jetze in deze coronatijd de organisatie van diverse GrandPrix toernooien op zich genomen. En ook heeft hij ervoor gezorgd dat de jeugd online kon blijven trainen. De Leidse schaakbond is landelijk gezien een van de actiefste bonden geweest in coronatijd.

Jetze verdiept zich in alle ontwikkelingen, heeft nauw contact met de KNSB en is een verbindende factor tussen alle jeugdclubs. Daarnaast heeft hij oog voor talentontwikkeling en gaat hij actief op zoek naar extra uitdagingen voor de kinderen. Inmiddels is hij al meerdere jaren onze jeugdleider. De jeugdleiders van de clubs en het bestuur zijn heel blij met zijn tomeloze energie! Jetze, zeer bedankt voor al je inspanningen, ook namens onze jeugdspelers!

Wim Zwinkels
Voorzitter LeiSB