Afdrukken

PK-D 2019 bijzonder spannend, barrages moeten de beslissing brengen: Abisan-Maxime, Jet-Nora en Jona-Rhys

Drie dagen lang, op 8, 9 en 16 december, streden 30 deelnemers uit om de kampioenstitel van de Leidse Schaakbond en plaatsing voor het NK-D. Het was vooral ook een groot schaakfeest met alle deelnemers tot het laatste moment vastberaden om een prachtige partij neer te zetten, 9 ronden lang. De organisatie was bij SV Leiderdorp aan de Kastanjelaan in vertrouwde en uitstekende handen.

Abisan Pancharajah en Maxime Venema delen de 1e/2e plaats met elk 8 punten. Abisan speelde remise in de 4e ronde en tenslotte pas weer in de 9e. Maxime won heel sterk 8 partijen, maar verloor in de 5e ronde van …. Abisan. Hij is dus gewaarschuwd voor de barrage die in januari de beslis sing voor de titel moet brengen. Beiden zijn geplaatst voor de NK.

Jet de Zoeten, Nora Yeh, Jona van de Poel en Rhys Arnold eindigden gedeeld op de 3e tot de 6e plaats, met 6 bordpunten. Voor de titel D-meisjeskampioen spelen Jet en Nora nog een beslissingstweekamp. De onderlinge partij eindigde in remise. Beide zijn wel geplaatst voor het NK-Dmeisjes. Ook Jona en Rhys zullen nog een tweekamp spelen om te beslissen over plaatsing voor het NK-Dalgemeen. In het toernooi speelden ze niet tegen elkaar; Jona houdt niet van remises (6x winst, 3x verlies), Rhys won 5x. Dat wordt een prachtige match. Fien Sannen werd 3e bij de meisjes.