Afdrukken
Jeugd uit Voorschoten, Leiderdorp en Leiden presteert behoorlijk

Bij het Nederlands Kampioenschap voor de categorieen A, B en C heeft de jeugd van de Leidse schaakbond prima gepresteerd. Alle zes de deelnemers scoorden 4,5 uit 9 - of meer.

In de A-groep haalden Rosa en Midas Ratsma (SV Voorschoten) allebei 5 punten uit 9 partijen en daarmee een gedeelde 9e plaats -ofwel: Rosa 12e (TPR 2086) en Midas 13e. In de A-categorie werd Nick Maatman terecht winnaar (directe winst op Jorden van Foreest) en Anne Haast 3e -en beste meisje. Eindstand hierhttp://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien/aj

In het NK-B kwamen Maarten van Harten (OEW) en Jip Damen (Voorschoten) beiden in de top-11 terecht. Maarten veroverde de 8e plaats met 5,5 punt uit 9 en Jip de 11e plaats met 5 uit 9. Winnaar in de B-categorie werd Alik Tikranian, die in een spannende laatste partij Stijn Gieben, die lange tijd koploper was geweest, versloeg. Meisjeskampioene in de B werd Timardi Verhoeff. Eindstand: http://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien/bj

De C-categorie (geboren in of na 1999) werd na een barrage gewonnen door Robby Kevlishvili (geboren in 2001). In de barrage liet hij zijn dat hij ook een goede snelschaker is. Rolf Corstjens (SV Leiderdorp) werd in de C-groep 12e, met 4,5 punt uit 9 partijen. Ook Sterre Kruijssen (Leiderdorp) behaalde die 50% -score en werd 6e in de meisjesgroep. Kampioene bij de meisjes werd Cheryl Looijer uit Hoofddorp (AAS). Eindstanden: jongens http://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien/cj en meisjes http://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien/c(JD)