In navolging van de door de regering genomen maatregelen en de daarbij behorende adviezen en de besluiten van de KNSB, zijn alle activiteiten die onder de verantwoordelijkheid van de LeiSB vallen tot  1 juni afgelast/uitgesteld.

Donderdag  heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Het daaruit voortvloeiende advies van NOC*NSF, de koepel van sportbonden, is om alle sportwedstrijden en clubbijeenkomsten tot en met 6 april 2020 af te gelasten.

Concreet betekent dit het volgende:

Sinds 3 maart 2008 staat de klassieker "Oom Jan leert zijn neefje schaken" online op http://www.dbnl.org/tekst/loon016oomj01_01/

Ook de site van de LeiSB jeugdcommissie is voorzien van een Google Map.
Hier kan je met 1 klik zien waar schaakverenigingen met een jeugdafdeling zijn binnen de Leidse Schaak Bond.  Als je op de rode markering klikt krijgt je nadere informatie over die vereniging.

Zie de menu optie Landkaart of klik hier

13 september 2007 vertrekken drie Leiderdorpse schaaksters naar het Europees kampioenschap in Sibenik (Kroatië). Zullen ze daar prijzen in de wacht slepen?

Image

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 27 april in de Hooglandse kerk kregen Harry Delemarre, Ria Fijn van Draat, Dik de Heer, Piet Pouw en Suzy Willemze door burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding opgespeld. Het heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd om Harry, Ria, Dik en Suzy te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Piet wegens zijn vele verdiensten voor de nationale en internationale museumwereld zelfs tot Officier. In zijn woonplaats Deurne werd OEW-oprichter en erelid Ger Dekker (de steunpilaar van het jaarlijkse naar hem vernoemde spektakel-toernooi) tot Ridder benoemd.
 
  Image
 
Voor meer informatie zie: de OEW site