Afgelopen weekend werden de jeugdkampioenen in de categorieën F, G en H bekend. Zij zijn de laatsten in een reeks kampioenschappen die de Leidse schaakbond online heeft georganiseerd op het Tornelo platform. Hierbij is alles in goede banen geleid door de enorme inspanningen van onze jeugdleider Jetze Heun: van proeftoernooien vooraf, indelingen en zoomsessies tijdens de toernooien tot barrages na de laatste ronde.Marcus Driessen is benoemd to erelid van SV Voorschoten. Een goede reden om ook als LeiSB te bedenken hoe betrokken Marcus altijd is met het wel en wee van onze jeugdspelers en voor alle jeugdleiders ten allen tijde een dankbare bron van energie, ideeen en informatie is.

In navolging van de door de regering genomen maatregelen en de daarbij behorende adviezen en de besluiten van de KNSB, zijn alle activiteiten die onder de verantwoordelijkheid van de LeiSB vallen tot 1 juni afgelast/uitgesteld.

Donderdag heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Het daaruit voortvloeiende advies van NOC*NSF, de koepel van sportbonden, is om alle sportwedstrijden en clubbijeenkomsten tot en met 6 april 2020 af te gelasten.

Concreet betekent dit het volgende:

Ook de site van de LeiSB jeugdcommissie is voorzien van een Google Map.
Hier kan je met 1 klik zien waar schaakverenigingen met een jeugdafdeling zijn binnen de Leidse Schaak Bond.  Als je op de rode markering klikt krijgt je nadere informatie over die vereniging.

Zie de menu optie Landkaart of klik hier

13 september 2007 vertrekken drie Leiderdorpse schaaksters naar het Europees kampioenschap in Sibenik (Kroatië). Zullen ze daar prijzen in de wacht slepen?

Image

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 27 april in de Hooglandse kerk kregen Harry Delemarre, Ria Fijn van Draat, Dik de Heer, Piet Pouw en Suzy Willemze door burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding opgespeld. Het heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd om Harry, Ria, Dik en Suzy te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Piet wegens zijn vele verdiensten voor de nationale en internationale museumwereld zelfs tot Officier. In zijn woonplaats Deurne werd OEW-oprichter en erelid Ger Dekker (de steunpilaar van het jaarlijkse naar hem vernoemde spektakel-toernooi) tot Ridder benoemd.
 
  Image
 
Voor meer informatie zie: de OEW site