Het Open Nederlands Kampioenschap schaken voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs wordt op zaterdag 2 april 2011 gehouden in Amsterdam

Op zaterdag 2 april wordt in de Wethouder Verheijhal in Amsterdam niet zomaar een schoolschaaktoernooi georganiseerd, maar het Open Nederlands Kampioenschap voor schoolteams uit het Voortgezet Onderwijs. Uw school wordt ook van harte uitgenodigd met een of meer teams aan dit toernooi deel te nemen. Een team bestaat uit minstens vier spelers van dezelfde school. Er wordt gespeeld in twee categorieën:

· VO II (onderbouw): teams met spelers uitsluitend bestaande uit leerlingen van de eerste twee leerjaren;

· VO I (bovenbouw): teams met spelers zonder restrictie van leerjaren.

Doelstelling van het schoolschaaktoernooi op 2 april is om zowel de spelers van de landelijke topteams te bedienen met een spannend, hoogstaand toernooi, als de spelers van regionale teams die nog in ontwikkeling zijn een leerzaam en natuurlijk ook spannend toernooi te bieden. Ieder op zijn niveau. Vorig jaar was deze formule een succes tijdens het Erasmiaans Schoolschaaktoernooi in Rotterdam. Dit jaar wordt het georganiseerd door de Schaakbond Groot-AmsterdamAan het eind van de dag zal de Nederlands Kampioen Schoolschaken VO Onderbouw en de Nederlands Kampioen Schoolschaken VO Bovenbouw bekend zijn.

De toernooivorm zal afhankelijk zijn van het aantal deelnemende teams. Idealiter delen we in een Onderbouwgroep (klas 1 en 2) en een Bovenbouwgroep in en verdelen we weer onder in twee niveaus: teams die zich landelijk in de top willen manifesteren en dus meespelen voor het Nederlands Kampioenschap en de teams die die behoefte niet hebben. We spelen vermoedelijk zeven ronden met een speeltempo van 25 minuten per persoon per partij.

We maken er een mooi toernooi van. De aanvangstijd (11.00 uur) geeft iedereen waar dan ook vandaan degelegenheid dit toernooi mee te maken. Als u als schoolleider bang bent dat er werk voor u in gaat zitten als u uw school mee wilt laten doen, kunnen wij u verzekeren dat uw leerlingen uitstekend in staat zijn om zelf een team te vormen en naar Amsterdam te reizen.

We verzoeken u slechts deze uitnodiging bij een of meer van uw schakende leerlingen onder de aandacht te brengen.

Wanneer: zaterdag 2 april 2011

Hoe laat:

Aanmelden tot 10:45.

Eerste ronde 11:00 uur.

Prijsuitreiking 17:30 uur

Waar: Wethouder Verheijhal, Polderweg 300 Amsterdam

(bereikbaar met tram 3, 7 en 9 en vlakbij het Muiderpoortstation)

Kosten: € 15,- per team, aan de zaal contant te voldoen

Kantine: Aanwezig

Reglement: http://www.schaakbond.nl/knsb/handboek/nationale-kampioenschappen, (zie C4i)

Teams kunnen zich per email inschrijven bij Rozemarijn Vos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Graag zo spoedig mogelijk. Geeft u dan door of het een onderbouw- of bovenbouwteam is en of het team mee wenst te doen in de hoogste groep. Indien u al wat namen weet horen wij dat ook graag. Met vragen kunt u zich ook telefonisch tot haar wenden: 020-6143865 (na 18.00 uur).

Indien we op 26 maart in onze ogen onvoldoende deelnemers hebben gaat het toernooi niet door. Laat dat alstublieft niet gebeuren. We beseffen dat het kort dag is.

Meer informatie zal volgen op
www.schaakbondgrootamsterdam.nl.

Met sportieve groet en tot 2 april

Namens de Schaakbond Groot-Amsterdam,

Rozemarijn Vos